Mer i byn

World Circus Day 2014

Världscirkusdagen den 12 April tilldrog sig stor publik uppmärksamhet. Över 200 personer kom och tittade på museet och uppträdandena. Många artister visade sina färdigheter, Carling family, Jozima, Caroline Hravn, Albin Ganovic, Magnus Jonsson och Sven Östberg.
Dessutom var det provapåcirkus ute på gräset i ett tält.
 
Bilder från tillställningen finner ni genom att klicka på bilden till höger.

Ingelsträde Jazzfestival 27 - 29 Juli 2012

Helgen den 27-29/7 var det dags för jazziga toner i Ingelsträde. Familjen Carling hade ordnat ihop en 3 dagars jazzfestival som denna helg utspelades i en stor lada i Ingelsträde.

På fredagen började festivalen med uppträde av Jazz´n Jacks, följt av trollkonstnären Jahn Gallo som lurade våra ögon med sina trollkonster. Avslutningsvis på fredagskvällen underhöll Carling Family med svängig musik och olika tricks. Filmen som ligger nedan är inspelad under denna kväll.

På lördagen var det ett riktigt maffigt utbud som började redan på eftermiddagen med en bra uppstart av en härlig blandning av trombonister, saxofonister och klarinettister. Därefter spelade Anders Bergkrantz trumpet som fick oss att häpna. Det var fantastiska toner som hördes! Med Anders fanns även Ingelsträdebon Andreas Pålsson, välkänd orgelspelare. Fortsättningsvis fick vi höra ljuvliga toner av Frans Sjöström på bassax, Morten Grönvad vibrafonist och svängig jazz med Paul Harrison New Orleans Band. Efter detta sväng njöt vi av Baroque Orchestras vackra stråkar som berörde i hjärtat.Kvällen avslutades med Carling Big Band som fick nästan hela Ingelsträde att gunga.
Publiken gick lyriska hemåt.

På söndagen var det dags för Barnens Dag med energiknippet Gullan Bornemark som fortfarande undrar var Oscar är? och om Lars har borstat tänderna? Barn och vuxna stod upp och följde med i Gullans rörelser. Gullan hade förstärkning av sina barnbarn Hjördis och Signe som sjöng och visade rörelser till sångerna. Carlings varieté Cirkus spexade på som vanligt. Publiken undrade över om inte Ulf Carling borde svettas mer över sitt steppande upp och ner och om Max Carling skulle tappa de vita ringarna just denna gång? Avslutade hela helgen gjorde Dan Bornemark och trio trams. Då var det åter dags att följa rörelser i form av bananskal och hallonmaskar.

Vilken helg!

Hoppas på återseende nästa år!